The Girl With the dragon tattoo

Mitt jullov har varit jättekul. New Mexico ägde och det har varit asbra här i Arizona med. Idag åkte vi upp i bergen och tog med oss picknick (=KFC haha), och det var himla mysigt. Dagen innan det var ju bästa Benedicte här som sagt och jag saknar henne så mycket nu! Jag är som bäst när jag är med henne!
Och vi såg förreesten The Girl With the Dragon Tattoo iv förrigår. Helt galet vad den är svensk haha! (Jag är ju sjukt lost eftersom jag inte hade läst eller sett någon av filmerna innan jag såg den engelska verisionen). Alla pratar ju till och med Engelska med svensk brytning hahah! Och ja, efter jag sett den engelska verisionen så kollade jag på den svenska och jag måste säga att den är ungefär 1000 gånger bättre hehe. Så nu läser jag första boken också, på engelska, haha lite komiskt.
pusspuss

Kommentera inlägget (0)




Benedicte är här!

Detta är varför jag har saknat Benna så mycket! <3
Detta var då vi i bilen idag haha, hon ska sova här tills imorgon och vi har det så himla bäst.
<3

Kommentera inlägget (1)




Meeerrry Christmas

Så jag har fått värsta julstämningen nu! Efter den mexicanska Chrstmas Eve dinner så satt alla och kollade på en julfilm och nu hör jag "de vuxna" fixa med julstrumporna ute i köket hehe. Det är så roligt hur det enda vi gör här uppe i New Mexico är sova, äta, läsa och kolla på tv haha. Och jag menar verkligen att det är det enda alla gör; Kathy, Kevin, Me, Som, Mike, Lynn, Todd och Jamie. Det enda undantaget är att någon ställer sig upp och lagar middagen också såklart haha. Så stor skillnad mot hemma, när mamma och pappa och alla släktingar springer runt som galningar hela julafton och lagar mat och gör jag vet inte vad haha. Här sitter alla i soffan och chillar hela dagen istället liksom. Himla avkopplande livsstil här i Los Alamos hahaha. Fast så är ju inte riktiga julafton förrän imorgon.
Och mormoner kan vara så roliga ibland förresten. Dom bakade en födelsedagstårta (devil's cake) idag för att fira Jesus födelse som dom skulle ge bort i julklapp till några mormongrannar eller något och på tårtan skrev dom "Merry Christmas Jesus". Och så frågade Todd som ville äta tårta "Who is the cake for? Are we gonna eat it?" och Jamie ba "No Todd, - it's for Jesus!" "If you look at the cake its really clear who it's for" och mike ba "Don't think Jesus will like the cake too much - it's devil's cake!" Okej det kanske låter ganska tråkigt nu, men det är sååå roligt när mormoner skämtar om gud och jesus saker. Jag skrattade så sjukt mycket seriöst.
Jag visste verkligen inte hur mycket mormoner det fanns förresten! Dom är ganska roliga faktiskt, eftersom dom gör filmer om sig själva (till och med Disney har gjort filmer med mormonsaker haha) och snart ska dom skaffa sig en egen studio att filma sina filmer i. Filmerna handlar alltså om normala saker men alltid något med mormoner. Och så har dom en egen tvkanal och eget universitet. Liksom woooop haha.
Och såhääär mycket snö har jag just nu (New Mexico)!!! hur äre i stockholm, lite regnigt ehe?
Och jag är så into football numer! Matcherna är ju värsta roliga att kolla på nu när man fattar hur det funkar.
pusspuss och God Jul

Kommentera inlägget (3)




all i want for christmas is you

God Jul allihopa, saknar er idag. Snart ska jag äta christmas eve dinner och imorgon så ska jag öppna alla mina presenter woho, USA tycker ju att 25e är jul liksom.

Kommentera inlägget (0)




frooosty the snowman

Hejhejhej
Jag är i New Mexico och det är en massa snö här! säkert 10-15 cm, så jag bor i Arizona och får en vit jul i alla fall så det känns ju bra. Det är så roligt hur alla reagerar mot snön här förresten (för det är ganska ovanligt med såhär mycket snö även här i New Mexico), typ det är tio centimeter på marken ingen blåst och så snöar det lite i luften men inte alls så mycket och alla är typ "OMG LOOK OUTSIDE! SNOW STORM! We can't drive anywhere today let's stay inside!" and im like hehe. De skulle se vad svenskar kallar snöstorm liksom hahaha. Och förresten har jag sagt exakt var jag är? Jag är i Los Alamos, alltså stället där den första atombomben tillverkades, den som USA sen bombade över Japan. De har fortfarande ett Science Lab here liksom.
Känns lite konstigt att fira jul såhär långt hemifrån i Sverige också. Och ännu knäppare eftersom vi inte ens är i mitt hemma i USA. Men det funkar! Jag har vant mig så mycket vid att klara mig själv nu på något sätt. Såg förresten Misson Impossible 4 igår, och den var ju så galet bra! Och jag blir alltid lite stolt när filmer vi ser har något med Sverige att göra (har hänt massor med gånger nu faktiskt!), och i Mission Impossible dyker ju Mikael Nyqvist upp helt plötsligt och så snackar dom lite Svenska och allt. Och jag typ ohyeah och måste såklart berätta det för alla haha.
Och min värdkusin, alltså dom vi bor hos här i New Mexico, har spotify! Hur coolt??
puss

Kommentera inlägget (1)




USA gör mig tjock!

Heey
Hahaha, pratade med de andra utbytisarna på Sahuarita idag om vikt hahaha. Alla har liksom gått upp, det är så himla roligt. Jag tänker inte väga mig mer här nu alltså! Ni vill inte ens veta hur mycket jag har gått upp hehe. Nej men när jag kom hit vägde jag 134 pounds och nu väger jag 154. Hahahaha. Det är alltså nästan tio kilo. Det är ju så sjukt komiskt. Fast mina kläder passar fortfarande guys! Så jag tror att det är en del muskelvikt eftersom jag har jobbig P.E varje dag som jag inte hade förut. Men i alla fall. Det är kul när man pratar med alla andra utbytesstudenter och det har hänt exakt samma sak för dom. Jag tänker börja oroa mig när kläderna börjar bli för små...

Och fattar ni hur glad man blir när man kommer ut från 0-hour P.E är fett trött, har glömt plånboken (med pengarna man skulle äta frukost och lunch för) och Elise kommer till skolan och har köpt kaffe till mig! Jag tror faktiskt hela min dag blev bättre av det där kaffet <3

Och nu MÅSTE jag plugga till mina finals. Ehe.
Och förresten jag älskar amerikanare och alla Sverigefördomar
Och Mrs. Kempton är den bästa läraren i världen! Känns så puckat att vi säger förnamn till våra lärare i Sverige nu förresten! Hej min lärare heter Berit liksom! KNÄPPT. Nej men Mrs. Kempton idag, hon ba "you have to memorize the names of the different parts of your bone" Och Jag typ kollade på henne like whaaaaaaat, kommer aldrig komma ihåg alla dom där knäppa namnen and she was like "oohhhh Don't give me that 'poor me I am an Exachange studet look!'" hahaha
puss

Kommentera inlägget (1)




Sista helgen innan Christmas break

Soo guys
Igår skjutsade Kathy över mig till Eegje och så gjorde vi oss i ordning och åkte till en skoldans. Vi förväntade oss inte så mycket, vilket gjorde att det faktiskt var sjukt roligt. Jag, Eegje och Kiara rockade dansgolvet haha. Eller kanske inte riktigt men i alla fall. Gratis Pizza liksom! Bättre kan det ju inte bli.
Idag så åkte vi med Kevin till en Mall och handlade lite julklappar och nu sitter jag här hemma och irriterar mig på kortnummer som inte funkar och jag borde verkligen plugga till mina finals next week. Vilket jag också ska göra alldeles snart. Men först slå in julklappar och fixa lite annat!
Eegje and me
Pusspuss
Jag saknar Benedicte!

Kommentera inlägget (0)




Tjejen som borde veta allt om Europa

Min Farfar fyllde år i måndags! Grattis Farfar, hoppas allt är bra!:)

Okaaay shame on me! Detta var min konversiation med Mrs. Rod idag,

Mr. Rod- Therese! Im gonna zoom in on you now cause you probably knows this better than anybody else in this class! Europe! So, which countries border spain?
Jag får lite blackout och kan plötsligt inte riktigt se hur Spanien ser ut i mitt huvud så jag sjunker ner på bänken lite och skrattar och en annan elev säger "France and Portugal!"
Me - OKAY I knew that! Sort of!
Mr. Rod - Yeah I like it, and I got you blush too haha. (HATAR att jag alltid blir röd i Ansiktet och ingen annan blir det eftersom alla är mexicaner haha)
Me - Im not blushing! Its just my skin color!!!!
Och så skrattade alla.

Japp. Smarta tjejen. Förrigår sade jag också i min art class "I actually though Americans were gonna be dumber that you are..." och så råkade hela klassen höra och började skratta hehe.

Jag har finals next week! Kommer bli så himla konstigt att ändra sitt gå över skolgården sätt haha. För på tisdagen kommer jag endast ha period 1, 3 och 5 och på torsdagen kommer jag bara ha 2, 4 och 6. Vilket betyder att jag kommer gå MELLAN period 1 och 3 och sedan 5! Fattar ni hur det kommer bli error i mitt huvud! Man går liksom exakt samma väg varje dag och nu plötsligt kommer allt bli helt annorlunda! Hahaha.

Kommentera inlägget (2)




Inget USA alls hära

Så jag vet att bloggen är supposed to be about USA, men ibland måste man bara skriva om andra saker. Men jag kan ju berätta om min oootroligt intressanta dag såklart. Jag var i skolan. Sedan åkte jag hem. Skolan var kul. Jag åt holländskt godis tillexempel. Jag pratade om saker och skrattade. Jag träffade alla. Så det var min dag.
Men hur som helst, när jag kom hem från skolan hamnade jag i värsta nostalgisamtalet på facebookchatten med min kära vän Jenny Välme. Och detta har verkligen inget alls med USA att göra. Men hur som helst så måste jag bara berätta hur otroligt grym min högstadietid var. Alltså mitt gäng och min tid på södertörns friskola var så himla bra. Många snackar ju om hur jobbig högstadietiden var med alla olika gäng och med olika status osv, men det var liksom aldrig så i min klass och egentligen inte så mycket alls i hela min årskurs. Jag menar vi bara var oss själva, gled igenom hela högstadiet och var glada typ jämt.

Tesses rum 2007
Här började det, the gang. Höstterminen i åttan.

Tesses rum 2010
Och här kan man väll säga att det slutade, ungefär tre år senare. För det var ju aldrig på samma sätt när vi började gymnaiset eftersom vi inte sågs varje dag längre (även om ni är bäst fortfarande). Och alla är inte med på bilderna btw.
pusspuss

Kommentera inlägget (1)




Movie Night

Haft en asmysig kväll hemma hos Elise, kakor, mat och film. Hela dagen har varit sjukt mysig faktiskt. Och nu sitter jag hemma och ritar och lyssnar på julmusik. Jag ritar alltid bäst med musik mitt i natten faktiskt. Och jag har inte ritat alls mycket sedan jag kom hit, så det är najs.
Hehe, egobilder 24/7 right now känner jag (Photo Booth is my life). Men jag uppdaterar i alla fall!

Kommentera inlägget (1)




Jag vill ha nya framtänder! Ej svarta och ej trasiga tack

Okej jag klippte håret (Var trött på att tycka mitt hår var fult, kommer att växa ut och bli bra lagom tills jag kommer tillbaka till Sverige hehe!) och två minuter senare ramlade halva min framtand ut! (Så Mamma/Pappa vad ska jag göra? Gå till tandläkaren här or what? haha)
puss

Kommentera inlägget (0)




American hairstyle

Detta är bara en random bild från google. Men ser ni frisyren på killen längst till vänster (och han bredvid iförsej)? Exakt den frisyren (minus polisongerna) har ALLA killar här. Liksom en liten lugggrej som slutar mitt i pannan. Och alla klipper sitt hår så. Det är liksom den allmänna standardfrisyren, och jag fattar verkligen inte varför. Hahaha. Tänkte bara berätta det.
Jossi undrade hur jag överlever matmässigt eftersom jag har fem lektioner innan lunch. Och det är inte så mycket som det låter, eftersom jag har 0-hour som börjar kvart över sju och sen har jag period 1-4 innan lunch och alla är typ 56 minuter med 4 min raster mellan så jag har lunch rätt tidigt i alla fall, eller typ tolv tror jag haha. Så det är luuungan.
pusspuss

Kommentera inlägget (1)







2011/2012


RSS 2.0