Art Club och sådär

Hey
Idag var det Art Club haha. Det är faktiskt jätteroligt. We are making a float for homecoming, the theme is monsters inc. Så idag målade vi alla dörrarna, ni vet. Så jag hängde där till fem, sedan hämtade Kathy upp mig och vi åkte till MacDonalds, och sedan till någon fireside i Tucson. Jag hängde bara med dit för att jag behövde skjuts från skolan klockan fem haha, men det var ganska roligt! Lite mindre roligt är det ju att jag har both US History test and Anatomy test tomorrow. Plus en Biography about en 75årig människa som jag intervjuade förra veckan i Engelska.

En ganska knäpp grej för övrigt. Eftersom jag inte känner allt för många sjuttiplussare här borta så gick jag bara över till några grannar två hus bort och typ hej kan jag intervjua dig. Och så gjorde jag det. Sedan visar det typ sig att han är känd! Hahah. Eller han har givit ut en bok om sig själv och allt, är typ en känd sports journalist, och så gav han mig en bok på slutet som han signerade och allt. Och jag fattade ju inte alls det från början liksom. Kan ju säga att jag för ett år sedan aldrig trodde att jag skulle sitta i Arizona och intervjua en känd 75årig sportsjournalist haha.

Och för övrigt skiter jag helt att plugga till anatomytestet, hoppas bara att jag har tur haha, för det är ju A-D svar i alla fall.

Vet ni vad som är så himla grymt här förresten? Det är free refill överallt! Liksom om man beställer en cola på en resturang så fyller dom på den hela tiden och det är så grymt. Äntligen kan jag dricka upp allt innnan middagen kommer och ändå ha cola under middagen. Kathy och Som skrattade så mycket åt mig första gången vi var ute och åt och servitören typ fyllde på mitt glas åtta gånger eller något hahaha. Men allvarligt, free refill på Donken! Det är bara galet.
Puss hörrni

Kommentera inlägget (2)
Som och jag flippar galet

Hey
Chillar i köket med Som. Eller vi pluggar. Haha. Det är jätteirriterande för när hon som jobbar med att öppna gaten after skolan är typ sjuk eller något så vi får alltid vänta typ tio minuter innan någon öppnar (fattar ni att de faktiskt låser in oss i skolan med hänglås haha!). Joooobbigt va???
Puss

Kommentera inlägget (0)
Please stand for the pledge

Hey there
Alltså jag är fortfarande lite chockad över hur USA allt är här. Idag hade alla klasser royalty nominations, alltså king and queen for homecoming som är om några veckor. Eftersom det var min kompis Tenée's job att ta med vår klass röster to the office after class så kunde jag tjuvkika på vad alla röstade, och nästan alla har skrivit skolans "par", precis som i alla high school filmer. Muppigt.

Och förresten har jag sagt att dom har någon grej när man är i home room (då sätter man på TVn och lyssnar på dagens News och så säger dom vilka som har kallats till the office osv) att alla ställer sig upp och sätter handen på bröstet och tittar på flaggan i klassrummet och så säger dom någon ed eller vad det är typ "... to the United States of america, to the republicans, freedom and justice for all.." . Fatta vad jag fattade noll av det första dagen. Och dom gör det varenda dag haha! Fatta vad knäppt om man skulle göra det i Sverige! Liksom Plötsligt mitt på dagen ropa ut frihet och rättvisa för alla svenskar och så står hela skolan upp liksom haha.
aah har jag sagt alla ställen jag ska åka till i år?
Jag ska till:
- Lake Tahoe, California
-Sedona, Arizona
-Grand Canyon, Arizona
-Los Angeles (Sea world, Disney World, Universal Studios), California
-Santa Fe, New Mexico
-Kanske San Francisco

Vi ska åka bil till typ alla ställen, det tar ungefär 12 timmar till Lake Tahoe i California tillexempel.
puss

Kommentera inlägget (2)
Dagens problem

hi there random stranger (haha internskämt Anita, typ)
Jag borde verkligen skriva på min artikel just nu! Men jag har tröttnat på den så alltså sitter jag här i mina pyjamasbyxor med gula hjärtan som jag köpte i New York (av allt man kan köpa så köper jag pyamasbyxor...) och gör ett inlägg. Allt för er svenskar!

Hahah jag funderar seriöst på att hitta på att jag har en svensk pojkvän eller något, för hittils har fyra killar "asked me out" och jag tror att den femte kommer komma nästa vecka (lååång historia haha). Och jag sa nej till allihopa haha. Killar är knäppa här! Liksom hej prata i fem sekunder vad gör du på lördag. Och går man ut med någon en gång så ser alla det som att man i princip är ihop, så det funkar liksom inte riktigt att säga ja till olika killar eller säga ja över huvud taget om man inte gillar killen. Sååå det är mitt problem haha!
Titta vad otroligt kul jag har varit på walmart! Hahaha... Nej men det är jättekul att gå in i mataffärer här, för inga mataffärer är bara mataffärer. Liksom walmart har kläder, mobiler, tvapparater and all. Och maten är så kul. Eller ja, godiset är kul. Jag älskar att shoppa ätbara saker här. Allt är så billigt också.
Sånt här fyller dom hela rader med haha, det är jättekul!
Kathy and Som at Sahuarita stake festival som vi var på.
Helgen har varit najs och nu är det time for sleep. I think.
Seeya

Kommentera inlägget (1)
Lördagsinlägg

Jag och Elise

Jag, Hildergun, Kemah och Brianna. Och jag snodde bilden från Kemah, haha. Tror jag.

Kolla så ser ni mig där uppe haha.
Sooo, Football game yesterday! Vi vann igen! Go mustangs alltså!

Förresten har jag verkligen ändrat mina matvanor since I got here, liksom energy bars tillexempel tyckte jag alltid var som godis i Sverige och åt dem nästan aldrig. Här känns plötsligt energy bars jättesmarta och nyttiga att äta varje dag. Haha.

Och jag har aldrig tränat så mycket som jag gör här i mitt liv tror jag. Har liksom två P.E klasser varje dag. I fredags tvingade mrs. Allen oss att springa upp och ner för läktaren hela vägen (den som jag sitter på på bilderna ovan) och sedan springa runt hela stadion två gånger, sedan armhävningar upp och ner för läktaren och sedan två varv till runt station och två gånger till springa upp och ner längs hela läktaren. Mitt på dagen! Det var 30 grader!!!! Jag var ganska död efter det, haha.
puss

Kommentera inlägget (1)
Som och jag

Drog med mig Som utanför huset och tog lite bilder haha, jag glömmer ju alltid min kamera hemma när jag gör något! But here am I i mina dresscode kläder haha. Mina shorts kaaanske är lite för korta haha, men det är bara att gömma sig för alla dresscodetanter hela dagen i skolan, så länge man inte blivit "tagen" så är det lungt, men blir man "tagen" en gång så är det kört haha.

Börjar bli så skönt väder nu! Varmaste på hela dagen idag var 86 grader, och jag tyckte det var sjukt svalt, fast när jag gjorde om det till celsius visade det sig vara 30 grader haha... :)
Puss

Kommentera inlägget (6)
Life of Arizona

Heeey
Today was a really great day! Efter skolan så åkte jag med till "the pool" haha med Brianna, Kemah och Hildergun. Himla kul var det, haha, förutom att man aldrig kan lite på vädret här. Det hade varit sol hela dagen men så helt plötsligt kan det börja åska och regna och allt. Så det var vad som hände, men efter 20 minuter öppnade poolen igen och vi hängde där i en halvtimme innan de stängde igen. Crazy väder haha. Och jag hade sagt till Kathy att hämta upp mig klockan sex, på vägen till young women's meeting, och klockan var bara halv fem och Brianna hade inte tid att köra hela vägen till mitt hus (I live faaar away haha), så jag hängde med hem till Kemah istället som bor närmare. Eller Brianna och Hildergun drop us off at Walmart (vi skulle köpa lite stuff) och sedan gick vi därifrån hem till Kemah. VI GICK. Det tog bara fem eller tio minuter, men det är fortfarande ganska otroligt att gå här.

Idag var en det ett sådant moment då jag bara inte kunde fatta att jag bor här. Det är helt crazy. Det är 14 september och 30 grader varmt och jag bor här liksom. Helt sjukt. Kan inte ens förklara det, men ibland känns allt som en helt otrolig dröm, även om det blir grymt verkligt väldigt ofta också. Men allt börjar falla på plats nu om ni fattar vad jag menar. Jag börjar komma in i rutinerna och hur allt funkar i värdfamiljen och jag börjar få riktiga kompisar och sådär. För jag skämtar inte när jag säger att första månaden har varit jobbig ibland, ett helt nytt liv liksom, utan en enda människa som känner mig på riktigt i närheten. Den här månaden måste vara den bästa och den jobbigaste i hela mitt liv. Konstigt hur det kan vara både och på samma gång.

Jag har också börjat inse hur otroligt fort det här året kommer att gå. Jag menar hallå! Sex veckor?! Det känns som en. Det kommer vara jul på två sekunder. Och jag älskar verkligen Arizona och USA. Det är så annorlunda. Och det är så crazy att vara Senior för övrigt, allt angår en men samtidigt inte. Idag var det olika representanter från åtta olika colleage i skolan och vi var och pratade med dem hela 3rd period (vilket i försig ägde galet). Lite konstigt liksom, alla andra planerar för colleage och jag vet att jag ska till Stockholm efter Senior Year. Knasigt.
puss

Kommentera inlägget (2)
Reeses peanut butter cups

Hey People
I bought a phone today guys! Känner mig väldigt amerikansk nu, med min amerikanska phone med amerikanska kontakter hahah. Och så köpte jag massa godis idag med när vi var inne på Walmart, seriöst så vet jag inte hur Sverige klarar sig utan Reeses peanut butter cups haha. Älskar att allt är så billigt också, köpte lite smink och grejer och det är ju bara några dollar per grej, tvärbra skulle jag säga!

Ooooch jag hittade Vampire Acadamy som serie! Alltså hela första boken som serie, så himla kul det ska bli att läsa den sedan haha. Imorgon så ska Brianna pick me up after school och så ska jag, Kema, Hildergun och Elise åka till the pool och hänga där ett tag. Man känner sig verkligen stuck here ibland, eftersom man måste ta sig överallt med bil! Det är lättare i Sverige att bara gå ut genom dörren när man vill och åka var som helst. Det funkar liksom inte här.

Och har jag berättat att det var störta stormen här typ fredag-lördag kväll. På lördagen så got the electricity out for like 3 hours och Som and I were home alone and everything and we couldnt find the flashlights! And internet was out, the phones wasnt working because of the electricity and my Swedish cell phone doesnt work that well here either. We had no idea when Kathy skulle komma hem så det var lite freaky haha. Men sedan kom Sue and Don och skulle hämta Clowie (their dog, som vi passade), alltså Kathys syster och hennes man, och världen var räddad.

Kram Sverige

Kommentera inlägget (5)
fem veckor redan

Hej bloggis
Fattar inte att det redan är 9 september, tiden bara racear här borta! Redan slut på femte skolveckan herregud. Kom precis hem från skolan dåra. Min US History teacher är den bästa ever. Hela veckan har vi pratat om 9/11 och kollat på olika youtube klipp och pratat om olika konspirationsteorier, samtidigt som han alltid är så himla inne i allt han gör och berättar historier och så vidare. Den lektionen är liksom alltid rolig! Han står nästan alltid utanför klassrummet och skakar hand med alla sina elever också! Himla kul kille där haha. Och för övrigt så är ju 9/11 en himla stor grej här just nu, eftersom det är tio år sedan på söndag, massa intervjuer och så på tv och alla pratar om det och sådär.

Ska chilla här ett tag, men sedan är det time for Home football game. Ska möta upp lite vänner där borta och så ska vi kolla på matchen. Imorgon skulle jag på bio med några från skolan, men det blev inställt så vi kanske ska åka och golfa med kevin istället haha!

Tyckte det var lite kul idag på min art class. Vi hade typ discussion about our last work, like alla pratade om det dem hade gjort och så kommenterade alla andra vad som var bra och vad som var dåligt. Och efter hela den grejen så säger Jordan att Sahuarita High borde skapa en Art4 bara för min skull eftersom jag tydligen utklassar alla i Art3 så mycket hahah. Han tyckte att jag kunde vara den enda eleven + läraren samtidigt för den klassen. Och det roliga är att jag verkligen inte lägger ner någon tid på grejerna i Art3, jag menar Benny (alltså min bildlärare i Sverige) hade så gett mig G på den där bilden jag hade discussion about idag.

Kathys kompis kom över men två sådana här tröjor till oss idag, "Sahuarita High School" ftw. Kanske ska ha den på the game tonight?

Pusspuss
Planen är för övrigt att Skypea men min kära vän Anita om en halvtimme eller så, för hon är vaken! Woho! Så vill ni skypea med mig boka en tid hahaha!
puss igen.

Kommentera inlägget (2)
Lalala engelska

Hey people
Jag älskar Engelska har jag kommit på! Det är så mycket roligare att prata Engelska än att prata svenska alltså. Och det är himla skumt att bara prata svenska typ en gång i veckan. Det är stor skillnad på att prata Engelska här och i Sverige för övrigt därför att här borta jämför man sig med Amerikanare istället för svenskar. Och jag blir så irriterad när jag inte pratar exakt som amerikanarna haha! Eller när jag inte kommer på vissa ord och måste förklara dem. Eller tillexmpel en kille jag sitter bredvid i min Engelska klass, han mumlar så mycket när han pratar att jag alltid måste be honom upprepa allt. Och man har verkligen vissa dagar, ibland låter allt ultraamerikanskt och ibland så undrar jag varför allt låter som svenska fast på engelska när jag pratar.

Har kommit fram till att allt man lärde sig i engelskan typ i fyran har man glömt bort och aldrig re-lärt sig! Alltså typ vad alla olika matsaker heter, eller alla olika möbler eller städgrejer. Jag blev halvt lost när Kathy berättade hur vi skulle städa i vårt badrum. Haha. Knäppt att man lär sig massa avancerade politiksaker och typ 1800tals engelska i skolan i Sverige men när någon förklarar hur man städar badrummet fattar man lite halvt noll. Fast okej, vem fan vet vad rensa listerna heter på engelska?! Kanske ganska extremt onödigt att lära sig, om man nu inte ska rensa listerna i ett badrum, som jag alltså skulle göra. Hahaha.

Förresten saknar jag filmjölk! Och flingor utan socker! Förresten äter jag fortfarande jordnötssmörsmackor typ en gång om dagen.
Så vi var på bio igår också och såg Apollo 18 och seriöst den filmen creeped me out så sjukt mycket! Var länge sedan jag var så rädd när jag kollade på film. Kan bero på att jag såg den på bio och inte alls var beredd på att den skulle vara så läskig men i alla fall. Galet läskig film helt enkelt. Men den var himla bra också och grymt bra filmad, tycker jag i alla fall. Handlar typ om Appollo 18 verkligen got cancelled och om there is a reason that we have never gone back to the moon. Kan säga att jag helst vill undvika månen, spindlar och stenar den närmaste tiden. Haha.
Trailer:
http://youtu.be/CpVnot2u5B8
Ganska onödigt inlägg, men jag fick bara lust att skriva något denna söndagkväll.
pusspuss

Kommentera inlägget (2)
Sahuarita Mustangs!

AAAAAAND SAHUARITA HIGH SCHOOL MUSTANGS VINNER THE FOOTBALL GAME MED 55-6!!!! Hahaha. Kom precis hem från det första home football game och vi ägde ut det andra laget så mycket. Det var så kul och så galet amerikanskt. Alla hade på sig Sahuarita High School or the mustangs t-shirtar och många and målat sig i blue and gold i ansiktet (våra skolfärger) och the Cheerleaders stog och cheerade hela matchen och alla skrek hela tiden och det kändes som jag hade hamnat mitt i High School Musical haha (without the music). Det var Spirit Week den här veckan också (det är olika teman varje dag i skolan) och tydligen har inte Sahuarita High vunnit på två år så det var största trycket haha.

Och Amerikansk football i alla fall på High School nivå är faktiskt ganska komisk (behöver jag säga att jag aldrig kollat på amerikansk football ever). För det första ser man typ inte bollen och sen plötsligt springer alla runt som idioter och man fattar absolut inte var bollen är. Sedan dröjer det oftast ungefär två sekunder innan alla spelare ligger i en hög på varandra på marken och sedan börjar det om. Och så har man fattat noll. Och så kanske var tionde minut ser man en spelare som tar sig ur klumpen i mitten med bollen i handen och då börjar hela läktaren skrika. Haha, alla kanske redan visste att det funkar såhär, men i alla fall så tycker jag att hela sporten är ganska crazy knäpp. Alla ligger bara på varandra i en hög hela matchen!  

Jag åkte dit med Kathy och Som, men sedan satt jag över halva matchen tillsammans med Ashton och Kyleigh som lätt är de knäppaste och roligaste människorna jag har träffat här hittills.
Jag glömde min kamera (hehe, som vanligt, från och med nu SKA jag ta bilder på allt!!!) men Kathy tog den här bilden på mig och Som i alla fall! Så here is Som min exchange sister alltså.
Heja Mustangs haha! Fast allt är typ slut här, och typ alla har gått från läktaren men i alla fall!
Puss

Kommentera inlägget (0)2011/2012


RSS 2.0