Trackmeet imorgon!

Okej, jag skulle ju då lägga upp alla bilder liksom från California, men nu så bestämde blogg.se att det inte skulle funka att ladda upp bilder längre! Kan någon hjälpa mig (typ Anita)??? Hahah, typ hela grejen med htmlgrejen, bilduppladdningsgrejen, textinställningarna och allt är borta. Hahah. Och BY THE WAY, jag ska tydligen delta i vårt Trackmeet imorgon! Trodde inte det! Men det ska jag, kommer att springa 100m och 200m haha. Dem lärde oss idag hur vi ska ställa in blocken, smart ellerhur?! Göra det en dag innan liksom. Men i alla fall. 1.45 imorgon så går bussen till Nogaleas helt enkelt. Wish me luck;) pusspuss

Kommentera inlägget (3)
Fått uniformen och är redo för första Trackmeet


Kommentera inlägget (1)
Los Angeles

Senaste dagarna har varit helt amazing!
Igår var vi på Disneyland/California Adventures  i 16 timmar! Från klockan åtta på morgonen till klokcan tolv på natten, och på något sjukt sätt hade vi fortfarande inte gjort allt när klockan slog tolv haha! Hur som helst var Disneyland ganska amazing och det bästa var nog the parade (med typ alla karaktärer från alla disneyfilmer), Water of color show, Space Mountain (En bergochdalbana inuti en byggnad typ som var helt mörk med massa stjärnor så det kändes som man åkte runt i rymden eftersom man inte ens kunde se banan) och the Hollywood Tower (ett torn man åkte upp i och så öppnade de en lucka och så var man plötsligt över hela disneyland och vi råkade vara däruppe exakt när fyrverkerierna startade så vi såg dom där uppeifrån). Allt var så sjukt välgjort och det var en grymt cool plats. Kändes som man var mitt i en crazy disneybubbla verkligen. Nästan det enda nöjesfältet jag har varit på är ju Gröna Lund, så Disneyland var verkligen något jag ALDRIG har gjort förut haha.

Och idag var vi på Universal Studios, och det var HELT SJUKT. Typ bättre än Disneyland. Jag tror att den här dagen har varit bland de bästa dagarna någonsin faktiskt haha. Jag, Som, Igor och Fred har skrattat så mycket hela dagen (och gårdagen) också haha. Universal Studios är ju typ en nöjespark, men den ligger ju precis vid hela universal studios inspelningsplats, så allt var så nära liksom. Det ALLRA bästa på Universal Studios var the Studio Tour, en timmeslång tur behind the scenes runt hela deras studio. Det var helt sjukt, jag åkte liksom igenom "Desperate Houswives" gatan och tog kort på allas hus! Hahah. Och jag såg inspelningsplatsen, som dom har sparat, från "Hajen", liksom vattnet, hajen, båten och allt! Dom spelade verkligen in allt exakt där haha. Och har ni sett War of the World, jag såg scenen med det crachade flygplanet och alla förstörda husen. Och de visade hur de gjorde massor med specialeffekter. OCH vi såg faktiskt en pågående inspelning, fast jag tror inte det var en så stor grej, men det var kameror där och människor framför kamerorna haha. Eftersom det är Lördag så är det ju inte så mycket där just idag.

Efter Universal Studios (HEEEELT AMAZING), så åkte vi till Hollywood. Jag tog kort på mig själv vid Walt Disney stjärnan och Michael Jackson stjärnan på Walk of Fame, jag åkte på Sunset Blwrd, Hollywood Dr. och hela alltet haha. Och eftersom Oscargalan är imorgon så hade dom allt uppsatt för det också! Så det var en miljon kameror och grejer uppsatta längs Hollywood Dr. och typ staket och grejer. Och de hade ju den röda mattan och allting! Så jag tog kort på den hehe, även om man inte var tillåten att stå på den eller något. Men ändå ganska coolt att tänka på att typ ALLA kända människor kommer vara precis där typ 15 timmar senare. Så det var mina två senaste dagar.
Fred, Jag, Som, Igor, Sophie, Julia. Mer bilder när jag kommer hem och kan lägga in mina bilder i datorn!
Förresten min reaktion när jag såg Hollywoodskylten från bilen var typ börja skrika och hoppa upp och ner hahaha. Liksom, det är en skylt. Hahah.
pusspusspuss

Kommentera inlägget (3)
Kan jag få stanna här till Maj?

heeeeey
Jag har haft en helt awesome dag med Frederick från Tyskland, Igor från Ryssland och Som. Vi var ju at Seaworld hela dagen. Jag var inte superexcited för att gå dit, men det ägde faktiskt. Sea World i San Diego liksom! Delfinshowen var grymt cool och jag har typ gått runt och varit genomblöt sedan klockan elva imorse haha, eftersom det aldrig hann torka mellan alla grejer man blev blöt av haha. Vi kom hem till Hotellet klockan nio och gick då ner till en marknad downtown där vi bor och det var så najs! Alltså det påminner litegranna om ställen i Italien och Spanien tillexempel, men ändå så annorlunda. Liksom folk går runt med surfingbrädor, skateboards, longboards och ser allmänt chilliga ut typ. Det är exakt som jag trodde att det skulle vara. Skulle ÄLSKA att bo här haha.
Och ja juste, jag glömde ju då solkräm imorse. Jag är så van vid att jag aldrig blir solbränd i Arizona längre, eftersom man aldrig går runt ute en hel dag och huden har väll vant sig lite också antar jag, så jag är ju helt puckad och bara helt glömde bort solkräm. Så nu är jag jätteröd i ansiktet och på axlarna. Typ verkligen jätteröd. Det kändes liksom inte som man behövde solkräm för vi åkte liksom uppåt i landet! Hahah. Smart tjej.
Taggar Disneyland imoooooorgon! Ska faktiskt bli så kul att åka dit!
pusspuss

Kommentera inlägget (0)
Saaaaan Diego baby

Okej jag sitter på ett hotell i Oceanside, mittemellan LA och San Diego. Jag doppade fötterna in the Pacific Ocean today. Faaaaaattar ni det? Herregud. Vi stannade ju då i San Diego över dagen idag, och typ gick till beachen där, så massa surfare och badvaktarhus och hela alltet. DET VAR SÅ COOLT. Typ min dröm att åka hit och nu är jag här liksom. jag kan knappt fatta det. Jag har massor med bilder, men jag glömde sladden till datorn i Arizona så jag kan inte lägga upp bilder förrän jag kommer hem hehe. Men hur som helst. Det är helt SJUKT vad coolt det är här, känns som jag är med i en film. Här är några bilder som Kathy har tagit, som finns på facebook, men i alla fall;
Som och jag gjorde ett sandslott i San Diego;) hahahahah, not. Men i alla fall. Och det var fett varmt ute, så fråga inte varför vi har på oss långarmade tröjor haha. Arizona har gjort en lite korkad eller något. Man har liksom vant sig lite vid att man kan ha på sig jeans och långarmade tröjor även om det är 25 grader hahah, på grund av dresscoden och för att det kan vara så sjukt mycket varmare där hahah (jag kommer dö i Sverige i sommar, kommer typ tycka att det är vinter hahah)
Här är utsikten från vårt hotellrum i Oceanside. Ganska naaaaaajs right haha?? Det är ju en strand där rakt ner och allt. Vi satt på stranden kollade på solnedgången och åt Pizza för ett tag sedan. Det är ganska kallt i Vattnet haha, men jag tror jag ska gå i i alla fall någon dag bara för att ha gjort det haha.
pusspuss

Kommentera inlägget (0)
Tankar

Heeeeey Jag har tänkt på hur mycket mer varierande High School kan vara jämfört med den svenska skolan. Liksom man har alla sina klasser med olika personer, vilket gör att man träffar olika människor hela dagarna. Och sedan finns det så sjukt mycket att göra efter skolan. Allt från klubbar, studiegrupper och massa sporter. Man kan liksom göra vad som helst och stanna till klokckan 5.30 varje dag. Det gör faktiskt skolan till en lite roligare plats än i Sverige tycker jag, för man har liksom hela sitt liv genom skolan på massor med olika sätt. I really like High School och jag är superglad att jag har fått uppleva High School på riktigt. Jag vet liksom verkligen hur det är med luncherna, skolbussarna, sporterna, klickarna av människor och allt annat. Och jag gillar det verkligen. Även om Svenska skolan har en del fördelar också såklart, som tillexempel att man har olika lektioner varje dag, och att det är himla lätt att få nära kompisar eftersom man umgås med samma personer dagen igenom. Men det sistnämnda kan också vara lite negativt eftersom det är svårare att lära känna många olika människor.

Och ska jag vara helt ärlig var det ganska svårt att få riktiga kompisar i början. Det tog liksom ett tag innan man fick kompisar som man kunde umgås med på fritiden. Det var himla enkelt att bara prata med massa olika människor i skolan, men sjukt svårt att verkligen bli kompisar med folk på riktigt. Det tog säkert flera månader innan jag kände att jag hade liksom 6-7 bra kompisar som jag kunde umgås med på fritiden. Så man ska inte tro att bara för att man är utbytesstundent så kastar sig alla över en och vill bli ens bästa vän. Det kan säkert vara så om man kommer till något litet miniplace och är den enda personen från Europa på hela stället - men inte om man är där jag är, där folk är vana vid utbytesstudenter. Eller okej alla blir ju intresserade och typ wow när dom fattar att man är från Sverige och ja det är många som vet vem jag är och vad jag heter och sådär också iförsej haha. Men det är nog mer nu, i början visste ju folk inte att jag var utbytesstudent om jag inte berättade det.

Och jag menar nu är ju allt prima! Jag har många kompisar och känner mig verkligen hemma här. Och jag älskar verkligen eftermiddagarna efter Track. Solen håller på att gå ner och man känner sig så nöjd för att man har klarat hela träningen och så lägger man sig typ ner på the field och chillar innan bussarna kommer haha. Love it. Fast just nu har jag ett problem med knät så jag har hängt i the training room senaste dagarna. Typ ett rum med isbad, massa förstahjälpen grejer och utbildade elever och en lärare som tar hand om alla skadade. Han är jätterolig haha. Och jag får tydligen inte träna på hela veckan, men det spelar ju egentligen ingen roll eftersom jag åker till Californien (San Diego och LA) imorgon! Har typ glömt att säga det haha. Men det är rodeobreak och allt, så Caaaaaliforna here I come again.
Hahah kollade vad Kiara ritade till mig! Hon säger att personen är jag och på tröjan står det "I love USA... and Kiara:)" hahah. Och i pratbubblan står det "Im staying here and not moving back!". Hahah, bästa tjejen;)
puss

Kommentera inlägget (1)
Japp, USA var självklart världens enda demokrati runt 1915

Här är min kompis Alyssa. Hon är också i min newspaper class! Det är så kul att ta bilder i photo booth när min lärare inte ser hihi. Igår var Eegje här efter track, vi behövde en chillfredag och ta hand om våra ben hahaha. Och hon sov över också, och efter det åkte jag in till Tucson för att köpa spikskor på Sports Authority till track. Kom precis hem, och är jättetaggad på att vara hemma ikväll. Jag är värsta förkyld och allt, och jättetrött haha. Den här veckan har känts sjukt lång! Men den har varit rolig också, så det är lungt.

Track var inställt i tisdags för att det spöregnade under lunchen. Seriöst, om vi skulle ställa in sporter varje gång det regnade lite i Sverige skulle de ALDRIG ha träning. Annars har det varit ganska dåligt väder den här veckan över huvudtaget, lite regn på morgonen igår, molnigt i torsdags och lunchregn i tisdags. Totalt kanske det har regnat ungefär 20 gånger sedan jag kom hit. Och kanske bara fem eller sex gånger som det har varit regn hela dagen. Resten är typ spöregn i tre sekunder och sedan soligt igen haha.    '

Okej den här veckans citat:
Teacher:
Why had USA so mush influence during the 1st World War?
Student:
Cause we were the only democracy in the world!

Hahahahaha. Roligt.
pusspuss

Kommentera inlägget (0)
När alla språken blir samma sak haha

Hahah okej jag måste bara dela med mig av den här facebookkonversationen jag hade med Eegje nyss haha:

Eegje:
hahah I think so too
heb je je hw al gedaan?

Tess:
Hahahaha??

Eegje:
Yes or no haha?

Tess:
Eegje! You wrote in freaking Hollandishis! I mean dutch:P


Eegje:
do i need to bring somehting tomorow you know for the sleep over??
hahahahhahahaha
Hahahahhahhaha
I didn't see that hahahaha now I'm laughing haha
I'm sorry.
Eegje är bäst i världen!
pusspuss


Kommentera inlägget (1)
I'm living a dream

Hello
Okej det är ett faktum nu. Jag har aldrig haft såhär mycket träningsverk i hela mitt liv haha. Alltså, det är inte ens träningsverk längre. I början på veckan var det mera att jag var tvungen att ramla mig ner på stolar och använda händerna för att komma upp. Nu är det mer att benen bara gör ont och känns helt sjukt utmattade haha, aldrig känt det såhär mycket någonsin. Vanligtvis när vi joggar uppvärmningen och gör intervallerna i track så försvinner det mesta i benen och man känner inte av det, men idag kände jag bara herregud haha. Jag tänkte typ, om vi ska sprinta idag så kommer jag inte klara av det haha. Alltså ett lopp klarar man ju, men INTE tio i rad haha. Så när Coach sa att vi inte skulle springa utan göra andra saker, så började jag nästan dansa haha. Det var ju jobbigt i alla fall, men inte alls på samma sätt som dagarna innan. Och ni fattar inte HUR glad jag är att det är helg. Jag tänker sova 15 timmar i sträck nu seriöst. Är helt extremt sjukt trött haha. Efter track idag åkte jag hem till Eegje och sedan gick vi på bio och såg "The Vow" at the Harkins men Fanny, Lilia and Vanessa. Det var kulkulkul. Så nu är jag hemma för första gången idag, trevligt trevligt.

Nej men jag älskar track. Eller jag tror att jag har någon slags hatkärlekrelation till det haha. Nu kommer jag ju plötsligt ihåg anledningen till att jag slutade med friidrott när jag var typ 11. Jag hatade att tävla. Jag hatar fortfarande att tävla. Liksom när vi sprang övningslopp i torsdags, typ 150m eller ngt, och alla står på startlinjen och han säger "go" håller jag bara på att dö! Och det är bara övning!!!! Herregud. Jag har liksom noll problem med att stå på scen och sådär och dansa, men när det handlar om att springa 100 meter så snabbt du kan så bara dör jag. Troligen så kommer jag väll vänja mig eller ngt. Hoppas jag. Helst av allt vill jag komma ur sprinting och bara göra längd/höjdhopp. Men vet inte om det funkar.

Jag älskar förresten vädret just nu. Typ när track är över 5.15 och man kommer ut från gymmet är det typ perfekt sommarkväll värme och solen börjar gå ner. Det är helt awesome. Jag älskar det så mycket. Måste verkligen försöka att uppskatta vädret just nu haha, för om typ en-två månader kommer det vara apvarmt igen.
Här är jag, ready att sova om typ tre sekunder! Åh juste jag gjorde en rotfyllning idag också! Kände ingenting, men när dom borrade kändes det som hela huvudet snurrade, galet.
pusspussspuss

Kommentera inlägget (1)
Swaaaaagg

Heey
Okey guys, track is officially killing me! Men det är fett kul. Så vill ni höra vad jag gör en enda practise?
Så det börjar med att springa sex varv runt stadion som uppvärmning. Sedan gör vi intervaller, typ 20 olika och sedan stretching och något som kallas "moneydrill", sedan är uppvärmningen (typ 45 min), klar. Vi delas sedan upp i sprinting/jumping team, long distance team och threwers. Såå jag är ju sprinter (tydligen!! haha) så då gör vi massa övningar längs staketet som typ får vaderna och the hamstrings att brännas galet mycket haha. Idag övade vi på att running the curve efter det, och det var inte så jobbigt. Bara att springa lite liksom. Efter det blev det jobbigt, och vi gjorde höga knän med värsta armrörelsen hela raksträckan åtta gånger. Sedan var det tvo laps cool down. Så ja, gå från att dra hem från skolan och chilla galet till att göra allt det här varje dag är ju en ganska stor omställning. Haha. Behöver jag säga att jag har ungefär SÅHÄR mycket träningsverk efter att ha gjort detta i tre dagar. Liksom jag kommer hem klockan sex, äter middag, gör homework och pass out. Haha. But I like it. Det är skönt att vara upptagen med saker.

Och vi pratade om slangord idag i History (fråga mig inte hur Mr. Rod fick det till att vara historia haha) och jag kände bara att jag typ aldrig hade hört hälften av dessa (alltså en del känner jag ju igen såklart:P):
Swagg
Swaggin'
Clownin'
Bro ham
Fly
sup
Ballin'
Goon
Dip
Narc
Trollin'
Flaming
Fresh
Tight
Er What?
Hella
Wack
Chillpill
Ham
Bangin'
Grody

Så det är den amerikanska slangen vänner haha (eller så kan man ju göra som jag och säga, freaking, OMG, What the hell, crazy, like, seriously, kind of, sort of, oh dang, istället.), vilket rätt många säger också.
pusspuss

Kommentera inlägget (2)
Track and Field och dresscode

heeyyy
Soo besides mina najsiga bilder med Kiara idag så var det också första Track/Field practice! Och helt seriöst, det var sjukt kul. Saknar verkligen att träna så länge. Jag är då in the Sprinting team och kanske typ longjump/High Jump, alla dom tre grejerna tränar liksom tillsammans. Så jag hade det hur bra som helst! Så fattar ni att jag kommer träna mellan 3.15-5.15 VARJE DAG efter skolan nu. Och så kan man lägga på två P.E hours. Snacka om att jag behöver äta sjukt mycket haha! Det enda man behöver göra för att vara on the team är typ att inte ge upp de första två veckorna haha. Det är liksom inga cuts, utan det enda som kan göra att du inte få vara med på teamet är om du ger upp. Så jag är glad! Äntligen kan jag vara med i en sport, fast jag är senior woho!

Och som jag skrev förut, så blev jag dresscoded today! Så himla töntigt, jag hade en reva på knät i jeansen....... Liksom jag råkade gå där inte så många andra gick, typ direkt efter jag kom ut från the gym after 0-hour, och den dummaste security vakten var typ "hold on there lady!" och jag typ, ååhnej haha. Och så tog hon mitt ID och sa åt mig att gå till the Office, för att jag måste byta kläder (och seriöst, ALLA har hål på jeansen - jag hade bara sjukt mycket otur). Och jag typ "ehehehe, I'm an exchange student, I didn't know about it hehehehe, I can just wear something else tomorrow?" Och hon typ "no", eftersom det är den dumma haha. Så jag gick till The Office och så fick jag välja mellan att gå runt i Basket Ball shorts all day eller be mina föräldrar komma dit med andra kläder, eller så kunde jag har Aims all day (vilket är typ kvarsittning, man sitter i ett eget rum hela dagen). Som tur var kom jag på att jag hade ett par Sweats in my locker, sååå lucky me! Slapp alla fall basket ball shorts. Men jag kände mig fortfarande som jag gick runt i Pyjamas hela dagen hehe.
pusspuss

Kommentera inlägget (2)
Klockan ar 11.24am

haaanging out in Newspaper with Kiara! I got dresscoded today by the way!
tesse

Kommentera inlägget (0)
niiice

Heeyy
Kollade precis på the Superbowl, typ det största football game som finns här. Alla fixar massa mat och sen sitter man och kollar hela söndagen. Jag var typ öh vilket team är vilket heheh. Men det var kul. Igårkväll trodde jag skulle bli tråkigt, men det var faktiskt kul det med.
pusspuss

Kommentera inlägget (0)
insider av min skola

Tog med mig lilla kameran till skolan idag. Tyvärr så får man ju inte ha kameror i skolan haha, så jag har bara lite bilder från efter skolan är över och alla är borta, plus att jag smugglade fram den lite på lunchen haha. Önskar att jag kunde tagit lite bilder mellan klasser eller i klasser osv, på alla kompisar och så, men det är lite komplicerat eftersom man inte får ha kameror hahah. (Och typ alla blev suddiga utom dom här, haha)
En typsik amerikansk skollunch haha. Chicken burger, torra morötter och mjölk;)
Äta hamburgare är det enda vi gör i USA. haha. Nej men alla andra bilder från mitt lunchbord var suddiga.
Så här är gräsmattan jag går över typ åttatusen gånger varje dag. Vi trappan rakt fram har jag Anatomy, English and American History. I byggnaden till höger har jag Newspaper.
Utomhusdelen av cafeterian. Jag sitter oftast inne, mest för att det var så varmt i början att man inte pallade sitta ute - men nu önskar jag nästan att vi hade ett bord ute istället för det är fett najsigt väder by lunch. Men ja, Amerikansk High School it is och man kan ju inte gå och sno någon annans bord liksom. Skämtar inte när jag säger att alla sitter på exakt samma plats nästan varje dag. Skulle några sätta sig vid någon annans bord skulle det bli väääärsta grejen haha.
The gym
Den kära skolbussen hihi.
Grindarna som dom låser in oss med haha. Och bakom ser man en del av elevparkeringen.
pusspuss

Kommentera inlägget (0)
February first

Heeeey guys'
Som vanligt så gör jag inlägg när jag egentligen borde göra massor med andra saker. Kan sammanfatta det såhär - jag bloggar mycket när jag har massa plugg! Hahah, så fail egentligen men i alla fall. Det är sjukt kul hur man verkligen har lärt sig hur man går runt alla tusen regler in High School. Typ dresscode, det är bara att ta en omväg till lunchen. Och det är svårt att komma undan med linnen, medan för korta shorts och hål i jeansen är skitlätt att gå runt med en hel dag tillexempel. Och oftast klarar man sig om man glömmer sitt ID med, om man inte har otur. Och typ hallpass för att gå till toaletten osv. Liksom i Newspaper så är det alltid lätt att bara smita ut från klassrummet utan hallpass eller någonting, för det är aldrig några vakter utanför haha. Och vill man gå ut från P.E innan man är supposed to så är det bara att ta bakdörren. Massor med smarta grejer man har lärt sig nu för att komma undan reglerna hehe! Tyvärr är vi ju fortfarande inlåsta i skolan... känns som ett fängelse ibland haha. Ge mig min frihet tillbaka! Men det är lugnt. Nuuu måste jag skriva min dumma article för Newspaper!!!!! Jag vet knappt vad jag ska skriva om och det är due ikväll. Hahah, en sjukt irriterande sak med Newspaper är ju att allt måste vara gramatiskt perfekt, så jag måste alltid gå igenom allt tusen gånger hehe. Till skillnad från i Engelska när jag bara skriver saker lite snabbt och lämnar in det lite dåligt haha. Fast jag antar att det är bra också, så jag lär mig skriva ordentligt. Plus att vi alltid har first and second edits before the articles goes in the paper, och hur ofta har man liksom chansen att få sina engelskatexter rättade av typ 10 pers med Engelska som förstaspråk? Rätt bra för min engelska liksom. Okej blablabla. Jag bara babblar, så hejdå och ha det så bra.
Anatomy vaaaar så kuuul idag hahaha, vi tog blood pressure på varandra.
Pusspuss

Kommentera inlägget (0)2011/2012


RSS 2.0